• Chopard X Mariah Carey

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

EU-parlement: Rusland steunt terroristen

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 25 november 2022 - BRUSSEL/KYIV/BUDAPEST - Het parlement van de Europese Unie heeft woensdag Rusland veroordeeld als sponsor van terrorisme nadat een nieuw Russisch spervuur van raketten in heel Oekraïne stroomuitval veroorzaakte, waarbij vele doden vielen. Leden van het Europees Parlement zeiden dat Rusland "terroristische middelen gebruikt" in de voortdurende invasie van Oekraïne en drongen er bij de EU en haar 27 lidstaten op aan te overwegen Rusland als land op de terreurlijst te plaatsen.

Ook riepen ze de Europese Raad op om de Russische paramilitaire groep Wagner en andere door Moskou gefinancierde "gewapende groepen, milities en gevolmachtigden" op de terreurlijst te zetten. De resolutie, aangenomen met 494 stemmen voor, 58 tegen en 44 onthoudingen, kwam tot stand nadat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky Rusland beschuldigde van "misdaden tegen de menselijkheid".Zelensky vertelde de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties via een videoverbinding dat de Russische " terreurformule " miljoenen mensen dwong om in vrieskou zonder energie, verwarming en water te overleven.

De aanvallen, die de hoofdstad Kiev en andere steden en dorpen hebben getroffen, hebben aan ten minste zeven mensen het leven gekost, zeiden de Oekraïense autoriteiten woensdag, terwijl hun bezorgdheid over een nucleair incident toenam. De Russische raketaanvallen hebben de kerncentrales stilgelegd. De autoriteiten zeiden dat de drie centrales die nog onder Oekraïense controle stonden, van het net waren losgekoppeld.De door Rusland bezette centrale in Zaporizja, de grootste van Europa, was opnieuw aangewezen op dieselgeneratoren om haar koelsystemen en kritieke veiligheidsapparatuur van stroom te voorzien, zeiden de autoriteiten.

Nu het menselijk lijden toeneemt in een oorlog die naar verluidt honderdduizenden mensen heeft gedood en verwond, drong het Europees Parlement er ook bij de EU op aan om Rusland verder te isoleren.In de resolutie van woensdag eisen de Europese wetgevers dat Brussel de diplomatieke banden met Moskou aanhaalt en Rusland isoleert van internationale organisaties en instanties zoals de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Bovendien willen zij dat "aan de Russische staat gelieerde instellingen in de EU die wereldwijd propaganda verspreiden, worden gesloten en verboden", ondanks de vrees dat dit gevolgen zou hebben voor de persvrijheid.De EU is al hard opgetreden tegen media, waaronder de door het Kremlin gesteunde wereldomroep RT, voorheen bekend als Russia Today, wat de wenkbrauwen van journalisten doet fronsen.

"Tegen de achtergrond van de escalerende terreurdaden van het Kremlin tegen Oekraïense burgers vraagt de resolutie van het Europees Parlement de EU ook om snel om het negende pakket maatregelen tegen Moskou in te voeren.

Tegelijkertijd "moeten de EU-landen elke omzeiling van de huidige sancties actief voorkomen, onderzoeken en vervolgen", benadrukte de resolutie. "Samen met de Europese Commissie [van de EU] moet de EU "mogelijke maatregelen overwegen tegen landen die Rusland proberen te helpen de reeds ingestelde beperkende maatregelen te omzeilen".

Er is toenemende druk op landen als EU-lidstaat Hongarije, waar de regering tegen sancties tegen Rusland is en verschillende maatregelen heeft stopgezet.Hongarije heeft bijvoorbeeld zijn vetorecht gebruikt om te voorkomen dat de EU de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill op een zwarte lijst zet omdat hij de oorlog van Rusland tegen Oekraïne "een religieuze zuiveringsoperatie" heeft genoemd.

De 75-jarige Kirill, ook bekend als Vladimir Gundayev uit Sint-Petersburg, zegende Russische soldaten in preken, volgens een intern EU-document dat uitlekte naar de media.Hongarije, dat een programma heeft ter ondersteuning van vervolgde christenen, zei dat het miljoenen Russisch-orthodoxe gelovigen niet van hun leider wilde afsnijden door middel van sancties zoals reisverboden en het bevriezen van activa.

De regering van Hongarijes hardline premier Viktor Orbán heeft weliswaar met tegenzin diverse sancties ondertekend, maar verzet zich ook tegen energiemaatregelen die de economie van zijn land treffen.

DODEN... KOU... EN ZOVEEL ELLENDE... WAAR MOET JE HEEN ... OOK IN DIT HUIS ZIJN DODEN GEVALLEN ...