• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Aanval in Pakistan doodt 21 mijnwerkers

pakistanmijnw24WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 12 october 2024 - ISLAMABAD — Pakistaanse autoriteiten onderzoeken hoe tientallen aanvallers, bewapend met geweren, raketten en handgranaten, vrijdag een privékolenmijn in het zuidwesten van Pakistan konden bestormen, waarbij minstens 21 mensen omkwamen.
De aanvallers doodden sommige mijnwerkers in hun slaap en schoten anderen neer nadat ze hen in de rij hadden gezet bij de mijnen in de rebellerende provincie Balochistan, zei de politie.

De aanval van vrijdag door ongeveer 40 gewapende mannen vond plaats enkele dagen voordat Pakistan gastheer was van een top van de Shanghai Co-operation Organization, de Euraziatische politieke, economische, internationale veiligheids- en defensiegroepering die in 2001 door China en Rusland werd opgericht.


Het is 's werelds grootste regionale organisatie in termen van geografisch bereik en bevolking, en beslaat ongeveer 80 procent van het gebied van Eurazië. De moorden van vrijdag waren de ergste in weken in de provincie Balochistan die veel mineralen in de bodem bevat en grenst aan Afghanistan en Iran. De aanvallers braken donderdagavond in de mijnwerkersverblijven in het district Dukki in Balochistan in, verzamelden de arbeiders en openden het vuur, zei de lokale politiefunctionaris Hamayun Khan Nasir vrijdag.

"Een groep gewapende mannen viel de mijnen van Junaid Coal Company in het [Dukki] gebied in de [vroege] uren aan met zware wapens," zei hij, eraan toevoegend dat de aanvallers ook raketten en granaten op de mijn afvuurden. Verschillende slachtoffers kwamen uit Pashtun-sprekende regio's in Balochistan, maar drie van de doden en vier van de gewonden waren Afghaanse staatsburgers, zeiden de autoriteiten.

Er werd niet direct de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op de mijn van de Junaid Coal Co in het Duki-gebied, waarbij ook zeven mensen gewond raakten. Mijneigenaar Khairullah Nasar zei dat ze “al een tijdje bedreigingen ontvingen van de rebellen, maar dat er niets bekend was over een aanslag”.

De aanslag wordt gezien tegen de achtergrond van een bredere bezorgdheid over gewelddadigheden in Pakistan, die vaak in verband worden gebracht met moslimextremisten en fanatieke groeperingen die zich verzetten tegen de regering.

Balochistan is een broeinest van gewelddadige milities, waarvan het Balochistan Bevrijdingsleger (BLA) de meest prominente is. Zij verwijten de centrale regering in Islamabad de rijke olie- en mineraalbronnen van Balochistan te exploiteren ten nadele van de inwoners van de grootste en dunst bevolkte provincie van het land, die grenst aan Iran en Afghanistan.

Maandag eiste de BLA – door Pakistan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten aangemerkt als een terroristische groepering – de verantwoordelijkheid op voor een aanval op Chinese staatsburgers in de buurt van de grootste luchthaven van Pakistan.

De Chinese ambassade in Pakistan meldde dat minstens twee burgers zijn gedood en een derde gewond is geraakt nadat hun konvooi werd aangevallen met een geïmproviseerd explosief waarvan wordt aangenomen dat het tot ontploffing is gebracht door een zelfmoordterrorist. Volgens lokale media zijn er in totaal minstens tien mensen gewond geraakt, waarbij vier auto's zijn verwoest door de explosie en nog eens tien voertuigen zijn beschadigd door de daaropvolgende brand.

Er werken duizenden Chinezen werken in Pakistan, van wie velen betrokken zijn bij het miljarden kostende infrastructuurproject van Beijing, het Belt and Road Initiative.
Eerder werd de BLA, die streeft naar een onafhankelijk Balochistan, verantwoordelijk gehouden voor meerdere aanvallen in augustus waarbij meer dan 50 mensen omkwamen. De Pakistaanse autoriteiten reageerden naar verluidt door 21 opstandelingen in de provincie te doden.

De laatste aanval op de mijnwerkers werd veroordeeld door de minister-president van Balochistan, Sarfraz Bugti, die zei dat de agenda van de aanvallers er is op gericht Pakistan te destabiliseren. “De terroristen hebben het opnieuw gemunt op arme arbeiders... maar de moord op deze onschuldige arbeiders zal worden gewroken,” waarschuwde Bugti.