• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het 10-jarig Jubileum Van BMA Gevierd Met Glamour & Fashion

BMAAPELDOORN – De feestelijke spanning hing vooraf al in de lucht bij Gebouw 055, waar de BMA (Mode Ambachten) haar 10-jarig bestaan vierde. De avond beloofde een reis door de tijd en vakmanschap te worden, waar tradities en moderniteit samenvloeiden in een onvergetelijk mode-event. Het jubileum was niet zomaar een viering, het was een ode aan de kunst van het maken, iets wat de leden van BMA van harte omarmen.

Mode is meer dan alleen stoffen en naaldwerk. Het is een verhaal, verteld door handen die vakmanschap beheersen. Het jubileum van BMA onderstreepte dat precies. Dat komt doordat deze vereniging al tien jaar de tradities van het modeambacht beschermt en doorgeeft aan nieuwe generaties. Van jonge talenten tot aan de ervaren vakmensen voelt iedereen daar de drang om de kunst van het mode maken levend te houden. The Art Of Fashion brengt het mooie en de kracht van mensen toch ook naar voren?


De vertoning van de documentaire "Haute Couture is een hard gelag" van Emilie Bouwman bracht dit besef nog dichterbij. Het verhaal, krachtig verteld door emotionele beelden, liet de harde kant van het vak zien. Maar het is ook een eerbetoon aan de passie die deze wereld blijft drijven. Terwijl de film speelde, werd iedereen in de zaal stil en  geraakt door de intense realiteit van de couturewereld.

Ook de modeshow was meer dan een beleving. De spanning van weken voorbereiding, waarin 60 outfits in 60 verschillende maten zorgvuldig waren afgestemd, was groot. Modellen paradeerden in jurken die bijna tastbaar iets lieten weten over de wetten van het echte vakmanschap, begeleid door de perfecte schoenen van Feraggio en de charme van de sieraden die elk ontwerp afmaakten.

Het was alsof de geschiedenis van de mode voor het publiek tot leven kwam, door elk detail dat in de ontwerpen verweven zat. Chef de cabine Vincent de Vries en showdesigner Emilie Bouwman hebben met hun team iets neergezet  dat de aanwezigen niet snel vergeten.

Het nauwgezette werk achter de schermen zorgden er eveneens voor dat alles vlekkeloos verliep. Door dit vakkundig optreden  kwam deze avond tot leven. De modellen, waaronder de bekende Favouritemodels, brachten een gevoel van trots en professionaliteit over wat iets heel speciaals aan de avond gaf.

De circa 200 aanwezigen lieten na de show dan ook via hun gepassioneerde applaus weten dat deze  een viering van het vak, niet alleen een jubileum was, maar eerder een belofte voor de toekomst van de vele mogelijkheden binnen het modeambacht.

Dank werd ook gebracht aan mensen als Bobby Renooij, Dainora Dulcyte en de vele anderen  achter de schermen die fantastisch mede hebben gezorgd voor de vele verrassingen en glans en glitter op de catwalk en natuurlijk vooral ook bij de bezoekers daar omheen.