• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Japan kampt met aardverschuivingen na verwoestende tyfoon

japanreddingWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 30 augustus 2024 - TOKYO —Japanse autoriteiten waarschuwden donderdag voor aardverschuivingen en overstromingen in veel delen van zuidwestelijk Japan nadat "een van de grootste tyfoons van de afgelopen jaren" vier mensen het leven kostte en meer dan 4,1 miljoen mensen in het hele land evacueerde.

De tropische storm Shanshan had een piek bereikt van een kracht die gelijk was aan een orkaan van categorie 4, waarbij het Japanse Meteorologisch Agentschap meldde dat de maximale aanhoudende winden 252 kilometer (156 mijl) per uur bereikten toen de storm vroeg op donderdag aan land kwam in de buurt van de stad Satsumasendai in de prefectuur Kagoshima op het zuidwestelijke eiland Kyushu.

Officials zeiden dat de winden snel afnamen tot ongeveer 182 kilometer (113 mijl) per uur toen de storm landinwaarts trok. De voorspelling was dat de storm noordwaarts zou trekken door Kyushu, om vervolgens op vrijdag en zaterdag naar het oosten te trekken, verder landinwaarts te trekken en aan kracht te verliezen. Maar toen had Shanshan op donderdag al Zuid-Japan getroffen met recordregenval en krachtige winden, waardoor het gebied werd verwoest.

Toen miljoenen mensen werd bevolen hun huizen te verlaten, overstroomde de storm steden, viel de stroom uit bij tienduizenden huizen en werd reizen geblokkeerd.

Meer dan 200.000 huishoudens in zeven prefecturen zaten 's middags zonder stroom, aldus Kyushu Electric Power Co. Het nutsbedrijf meldde eerder dat het geen impact had op de kerncentrale Sendai in de stad Satsumasendai.

Minstens vier mensen konden echter niet ontsnappen aan de impact van het weer, waaronder drie die stierven nadat een aardverschuiving hun huis bedolf ​​in Gamagori, een stad in centraal Japan die werd getroffen door hevige regenval, zei de lokale overheid donderdagochtend.

Volgens de Japanse publieke omroep NHK is er nog iemand overleden nadat een dak instortte in Kamiita Town. "Dit is een van de grootste tyfoons van de afgelopen jaren voor een prefectuur die elk jaar met veel tyfoons te maken krijgt", aldus Kensei Tomisako, een rampenbestrijdingsfunctionaris in Satsumasendai.

Meer dan 80 mensen raakten naar verluidt gewond bij de storm en er werd donderdag ook één persoon vermist.

Japan Airlines, één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van het land, annuleerde donderdag alle vluchten van en naar Nagasaki en zeven andere steden in de buurt van Shanshan en zei dat veel vluchten van en naar 20 steden in het land op vrijdag al waren geannuleerd.

All Nippon Airways annuleerde ook alle vluchten die gepland stonden op Kansai International Airport voor vrijdag.

De Shinkansen-kogeltreindienst werd donderdag opgeschort voor heel Kyushu en tussen Tokio en Osaka vanwege hevige regenval. Veel treinlijnen die grote steden in West-Japan met elkaar verbinden, waaronder Osaka, Kyoto en Hiroshima, werden ook opgeschort.

Woensdag gaven de autoriteiten zeldzame noodwaarschuwingen uit voor de storm in de prefectuur Kagoshima, wat duidelijk maakte dat "een grootschalige ramp mogelijk was", constateerde het Japanse Meteorologisch Agentschap.

De waarschuwingen werden donderdagochtend verminderd, maar een groot deel van Japan bleef in hoge staat van paraatheid tijdens deze turbulente tijden voor de Aziatische natie.