• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël:‘Hezbollah-leider en de meeste hoge functionarisse gedood'

WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 28 september 2024 - BEIROET/JERUZALEM — Het Israëlische leger heeft zaterdag bevestigd dat het Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en de ‘meeste’ hoge leiders van de door Iran gesteunde islamitische groep heeft gedood.

‘De meeste hoge leiders van Hezbollah zijn geëlimineerd,’ vertelde militair woordvoerder luitenant-kolonel Nadav Shoshani aan verslaggevers.

Het Israëlische leger bevestigde de berichten van Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant  laat op vrijdag dat Nasrallah werd geraakt bij een ‘gerichte aanval’ op het centrale hoofdkwartier van Hezbollah in Dahiyeh, Beiroet. Het leger zei dat hij werd gedood samen met andere hoge leden van Hezbollah, waaronder Ali Karaki, de commandant van het zuidelijke front van Hezbollah.

Het in Libanon gevestigde Hezbollah had geen onmiddellijk commentaar. De stilte suggereerde echter wanorde binnen Hezbollah, dat door Israël en de meeste bondgenoten is aangemerkt als een "islamitische terroristische organisatie".

Hezbollah heeft Israël getroffen met een spervuur ​​van raketten en drones, waardoor tienduizenden mensen delen van Noord-Israël moesten verlaten.
De Israëlische luchtaanval betekende dat Hezbollah-strijders zaterdag wakker werden zonder een duidelijke bevelslijn.

Hun problemen werden nog groter doordat eerder deze maand hun communicatieapparaten, waaronder piepers en portofoons, ontploften in wat vermoedelijk een Israëlische operatie was.

Libanese functionarissen beweerden dat minstens 32 mensen, waaronder twee kinderen, werden gedood en duizenden anderen gewond raakten, waarvan velen ernstig, bij die twee aanvallen, zonder te specificeren hoeveel strijders er onder de slachtoffers waren.

Israël zegt dat het spijt heeft van alle slachtoffers onder onschuldige inwoners, maar geeft Hezbollah en zijn bondgenoot Hamas de schuld van het gebruiken van burgers als menselijk schild.

Ondanks de enorme tegenslagen verwachtte Israël zaterdag tegenaanvallen, en zei dat het in "hoge staat van paraatheid" was en voorbereid op een bredere escalatie.

Vroeg op zaterdag zei het Israëlische leger dat het verschillende aanvallen had uitgevoerd in het zuiden van Beiroet en de Bekaa-vallei in het oosten van Libanon.
Zaterdag zou Hezbollah tientallen projectielen hebben afgevuurd op Noord- en Centraal-Israël en de door Israël gecontroleerde Westelijke Jordaanoever, ook bekend onder de Bijbelse naam Judea en Samaria.

Te midden van de aanhoudende gevechten zei Israël dat het drie bataljons reservemilitairen activeerde nadat het eerder in de week twee brigades naar Noord-Israël had gestuurd om te trainen voor een mogelijke grondinvasie.

De Joodse natie heeft de afgelopen dagen de focus van haar operatie verlegd van Gaza naar Libanon, waar de autoriteiten beweren dat zware Israëlische bombardementen meer dan 700 mensen hebben gedood en ongeveer 118.000 mensen ontheemd hebben.

Het was onduidelijk hoeveel Hezbollah-strijders er onder de honderden doden zaten, maar het Israëlische leger zegt dat het veel Hezbollah- en Hamas-strijders heeft geëlimineerd.

De gevechten zijn geëscaleerd sinds 7 oktober, toen Hezbollah-bondgenoot Hamas Israël aanviel, waarbij ongeveer 1.200 mensen werden gedood en ongeveer 251 mensen werden ontvoerd in wat Israël beschreef als de "ergste wreedheden tegen Joden sinds de Holocaust", ook bekend als de Shoah.

Beide groepen worden gesteund door Iran, wat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ertoe aanzette Teheran te waarschuwen dat "er geen plek in Iran is die Israël niet kan bereiken."